SAIL GIETHOORN 2014

Sail Giethoorn 12 t/m 15 juni 2014 met een culinair tintje!

Houd uw agenda vrij op 12 t/m 15 juni want dan organiseert Giethoorn een uniek spektakel. Sail Giethoorn 2014. De grootste verzameling Hollands Glorie zeilschepen verzamelen zich in en om Giethoorn.

Sail Giethoorn 12 t/m 15 juni 2014Houten Tjottertjes, Lemsteraken, Botters en klassieke varende monumenten zullen deze dagen een prominente rol spelen. Laat uw meenemen in de wereld waar Nederland dagelijks met deze schepen de economie draaiend hielden.

Er worden spectaculaire zeilraces gehouden. Niet alleen in de klassieke zeil-classementen maar ook worden de (wereld)kampioenschappen punterzeilen gevaren. Dit alles met Giethoorn en het Beulakerwiede als passend decor.

Gasten en deelnemers worden culinair verzorgd door initiatiefnemer Martin Kruithof van De Lindenhof, Jarno van Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn in Zuidwolde en Jonnie Boer van restaurant de Librije afkomstig uit Giethoorn. Alle drie zijn nauw verbonden met Giethoorn. Jonnie, Jarno en Martin zullen dit doen door het verzorgen van een heus culinair captains-diner en schippersmaaltijden tussen deze varende monumenten. Kortom een evenement om niet te missen.

Op donderdag zullen alle deelnemende schepen arriveren in de nabij gelegen havenstadjes zoals Blokzijl, Zwartsluis, Steenwijk en Vollenhove. Om vervolgens op vrijdag vanuit al deze havens massaal naar Giethoorn te zeilen voor het hoofdspectakel. Daar zullen tijdens het weekend de races en vlootschouw plaatsvinden. Ook zal het admiraalzeilen op zondag een schouwspel zijn om niet te missen.

Wat kunt u onder andere verwachten:

De Palingaak, Ronde en platbodemjachten aangesloten bij de VSRP, Botters uit o.a. Elburg, Kampen en
Spakenburg én De Kamper Kogge.
In verband met de wereldhavendagen heeft Sail Giethoorn de Kamper Kogge uitgenodigd om naar Giethoorn
te komen. Zij houden dit schitterende schip natuurlijk niet verborgen voor u. U kunt het komen bezichtigen en
zelfs bevaren!

De thuishaven van Sail Giethoorn is Bodelake. Dit event zal zich eens in de 4 jaar afspelen, we hopen er
een fantastisch evenement voor Giethoorn en omgeving bij te krijgen.

Reacties zijn gesloten.