Sail Giethoorn evenementen 2015

In 2014 vond de eerste editie van Sail Giethoorn plaats, een vierjaarlijks evenement georganiseerd door Stichting Sail Giethoorn. In de tussenliggende jaren organiseert de stichting diverse activiteiten waarbij watersport, culinair genieten en een prachtige omgeving de basis vormen. Ook dit jaar wordt er weer samen gewerkt met diverse ondernemers in de regio. Voor 2015 staan er twee activiteiten op het programma: de WaterReijk Sail3daagse en de Dutch Vogalonga.

In het Pinksterweekend, van 22 tot en met 25 mei 2015, zal de WaterReijk Sail3daagse plaatsvinden. Een weekend waarin de zeilsport hand in hand gaat met genieten van al het goede dat de streek te bieden heeft.

In het weekend van 5 en 6 september is Giethoorn en omgeving het decor van de eerste editie van de Dutch Vogalonga. De Dutch Vogalonga is een waanzinnig schouwspel van kleine vaartuigen dat als een stoet door de wateren trekt. Van luxe sloepen, authentiek Gieters gevaar en sportieve kanoërs tot stoere roeiers, Oosterse drakenboten, hippe surfers, en nog veel meer.

WaterReijk Sail3daagse
Op zaterdag 23 en zondag 24 mei strijden de bekende zeilklassen onder andere splash, javelin, olympia jol, 16m2, en Valkenklasse op het Beulakerwiede tegen elkaar. Bijzonder aan deze wedstrijden is, dat de zeilers geldprijzen kunnen winnen. Bovendien krijgt de winnaar van de Splash-klasse ’s avonds een waterski-clinic, gegeven door waterskivereniging de Kleine Belter.

Uniek voor u als toeschouwer is, dat u de wedstrijden van heel nabij kunt volgen; vanaf het schip de MS Zuiderzee zal de wedstrijd van deskundig commentaar worden voorzien. Dit geeft geïnteresseerden én leken een kijkje in de keuken van de zeilsport.

Om het bekijken van de wedstrijden helemaal te veraangenamen verzorgt patron-cuisinier Martin Kruithof, van het met 2 Michelinsterren bekroonde restaurant De Lindenhof in Giethoorn, een heerlijke lunch op de MS Zuiderzee. Een plekje op de MS Zuiderzee is voor € 125,- te boeken op www.waterreijksail3daagse.nl

De regio in een notendop
Speciaal voor familie en vrienden van deelnemers en kijkers van de zeilwedstrijden biedt Sail Giethoorn een partnerprogramma aan. Terwijl de wedstrijden in volle gang zijn, kunnen familie en vrienden “het beste van de regio” beleven. Na een weekend vol zeilactie is maandag 25 mei het ideale moment om gezamenlijk de regio te verkennen. Ook hiervoor is een aantrekkelijk programma beschikbaar.

Tussen de zeilwedstrijden door zullen waterskivereniging de Kleine Belter en de Waterscouting demonstraties verzorgen op het Kleine Belterwiede. De organisatie van de WaterReijk Sail3daagse is in handen van Stichting Sail Giethoorn en Zeilvereniging Belterwiede. De WaterReijk Sail3daagse biedt voor iedereen wat te doen, te zien en te beleven.

1e Dutch Vogalonga – Oorsprong
Sinds jaar en dag wordt In Venetië de Vogalonga georganiseerd. Een bonte stoet van verschillende ongemotoriseerde vaartuigen bevolkt de kanalen van Venetië. Voor bezoekers een waar schouwspel en voor deelnemers een feest. Wat ooit begon als een protest tegen het gemotoriseerde vervoer op de Venetiaanse kanalen is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met duizenden boten en deelnemers uit alle hoeken van Europa.

Ode aan kleine watersport
In het weekend van 5 & 6 september is Giethoorn en omgeving het decor van de 1e editie van de Dutch Vogalonga. De organisatoren van Sail Giethoorn brengen met de 1e Dutch Vogalonga een ode aan de kleine watersport. Gewoon omdat het zo leuk is! Het zal een waanzinnig schouwspel zijn van diverse vormen van kleine watersport dat door de wateren trekt. Van luxe sloepen, authentiek Gieters gevaar en sportieve kanoërs tot stoere roeiers, Oosterse drakenboten, hippe surfers, en nog veel meer.

Natuurlijk ligt het zwaartepunt bij de ongemotoriseerde vaartuigen: roeiers, kanoërs, drakenboten, suppers, etc. maar omdat we in dit gebied al sinds jaar en dag met elektrische fluistermotoren varen, doen ook deze volop mee. We kiezen voor een geïntegreerde tocht die past bij de prachtige omgeving van Giethoorn.

Zelf meedoen of komen kijken?
Kleinere vaartuigen met een geringe diepgang kunnen meedoen aan de Dutch Vogalonga. Er zijn verschillende routes, afgestemd op de eigenschappen van de verschillende vaartuigen. Alle routes starten en eindigen op het Vogalonga Island. Langs de routes zijn aanlegpunten waar deelnemers verwend worden met culinaire hoogstandjes, streekeigen verhalen en beleving. Voor aanmeldingen en informatie over de inschrijfkosten kunt u kijken op www.dutchvogalonga.nl

Een kijkje komen nemen bij dit schouwspel kost natuurlijk niets. De ondernemers in de regio ontvangen u gastvrij en bieden bovendien allerlei fijne arrangementen aan om deelgenoot te worden van dit evenement, van een bezoek aan het feest op Vogalonga Island tot aan Natuurlijk Dineren en meevaren met een huurboot.

www.sailgiethoorn.nl

Reacties zijn gesloten.